Info | River Ranch - Manège Astene, Deinze

Info

SITE

De River Ranch ligt in het hartje van de Leiestreek, in de achtertuin van het kasteel van Ooidonck en grenst aan de leieboord ter hoogte van Astene-sas. 

 

PENSIONSTAL

De nadruk ligt op pensiongelegenheid voor eigenaarspaarden. De manège heeft een lange traditie in de klassieke dressuur maar u kunt ook lessen nemen in alle disciplines.  

 

STALLING

De paarden staan in halfopen gedraineerde boxen met tussenschotten in veiligheidsplaat, tand in groef en slagbestendig. De voederbakken zijn voorzien van een scheidingsstaaf tegen het uitgooien en de waterbakken zijn individueel regelbaar in debiet. Boven de wandelgangen zijn er ruime lichtstraten en elke box geeft uit op een raam met weefrek. Er is een centraal stofafzuigingssysteem wanneer er gestrooid wordt en de boxen hebben individuele verluchtingen.

 

VERZORGING

De paarden worden dagelijks tweemaal gestrooid met tarwestro en eenmaal per dag met hooi. ‘s Ochtends en ‘s avonds worden ze gevoederd met een eigen mengeling.

 

BINNENPISTE

De binnenpiste is 36 op 16 meter en volledig vernieuwd met geo-pad en een automatisch bevloeiingssysteem. De piste wordt dagelijks gesleept en heeft een uitstekend werklicht. Een schuifdeur geeft uit op de buitenpiste.

 

BUITENPISTE

De buitenpiste ligt erg rustig en vrij van verkeer tussen de Oude Leie en de steigers van Astene-sas. De piste is aangelegd door Grondwerken De Mol en garandeert een perfecte bodem. In het fijne zand zitten drie componenten textiel: een fijne draad die coherentie geeft, een vezel die vering geeft en een fijnere vezel die vochtvasthoudend is. Dit alles op een bed van lavasteen die als drainage werkt en in de zomer het vocht in de bedding vasthoudt. De drainage en besproeiing is circulair en computergestuurd.

 

WEIDE

De paarden grazen aan de oevers van de Oude Leie in een authentiek landschap dat sinds 2002 natuurgebied is geworden. De weiden worden dan ook natuurvriendelijk beheerd.